Organska poljoprivreda

Organski uzgoj zdravog voća, povrća i ljekovitog bilja

Organska poljoprivreda

Organska poljoprivreda

Organski uzgoj zdravog voća, povrća i ljekovitog bilja

Organska sjemena za zdravo voće i povrće

Bosna i Hercegovina je jedna od najboljih lokacija na svijetu za organski uzgoj voća i povrća. Veliku pažnju smo posvetili nabavci organskih sjemena.

Malak Farma je površine 200 dunuma, većinski prostor je poljoprivredno iskorišten, i gotovo na svakom dijelu Farme možete vidjeti naše zasade uzgoju voća, povrća i ljekovitog bilja..

Stotine različitih organskih poljoprivrednih kultura

Zasađeno je preko 2000 stabala jabuka, krušaka, šljiva, trešanja i višanja.

Organsko povrće uzgajamo na otvorenom, kao i u plastenicima. Paradajz, paprika, kukuruz, mladi, bijeli i crveni luk, peršun, origano, tikva, krastavac, zelje, kupus, cvekla, rotkva... su samo neki od organskih poljoprivrednih kultura koje uzgajamo na Malak Farmi.

Menta, majčina dušica, kamilica, metvica i mnogo drugo ljekovito bilje od kojih pravimo organske čajeve se nalaze na livadama naše farme.

Posjetite Malak Farmu i pogledajte kako izgleda organski uzgoj

Prehrana i đubrivo koje koristimo na Malak Farmi je potpuno prirodno i organsko. Naša Malak Farma je za svoje goste otvorena na način da u svakom trenutku mogu posjetiti sve naše sadnice i pogledati kako se u XXI stoljeću uzgaja zdravo i organsko voće, povrće i ljekovito bilje.