Moja korpa ()

Korpa je prazna...

Subtotal

NARUČI

Aktivnosti

Restoran Malak Farme

U restoranu na Malak Farmi uživaju i znani i neznani, i djeca i stariji. Miris raznovrsnih ukusnih slatkih i slanih jela širi se iz naše kuhinje i servira uz osmijeh ljubaznih domaćina. Gotovo svi sastojci naših jela su sa naše Farme. U domaćoj, zdravoj, organskoj i ukusnoj hrani možete uživati u našem restoranu. Posebnu notu užitka pruža pogled iz restorana na zelenilo, domaće i ukrasne životinje. Osjetite čar ovoga lijepog mjesta.

Pročitaj više Rezervišite

Prodavnice na Malak Farmi

Mljekar i Mesar napraviše svoju prodavnicu na Farmi, kako biste mogli kupiti i kući ponijeti svježe, tek proizvedeno kravlje i kozije mlijeko, jogurt, sirutku i razne vrste ukusnih sireva i kajmaka. Mesarevi čuveni ćevapi, pljeskavice i sudžukice, kao i svježe juneće, jagnjeće i teleće meso Vas čeka u ovoj prodavnici. Seljak pak svoju radnju nazva “Naša bašta“, utopli je drvetom i tu pripremi za svoje goste, kao pravi domaćin, svoje voće i povrće sa livada i polja, i voćne i povrtne prerađevine iz tradicionalne proizvodnje. U Našoj bašti gosti mogu da kupe organsko voće i povrće, prerađevine od voća i povrća, ajvare, džemove, sokove, medove, čajeve i svakojake delicije.

Pročitaj više Naručite

Adrenalin parkovi i zip-line za djecu i odrasle

U dubini šume, okruženi visokim stablima bukve nalaze se dva adrenalin parka. Jedan za djecu, a drugi za odrasle. Za dodatno adrenalinsko uzbuđenje čekaju vas 2 zipline-a za djecu i odrasle u šumi Farme pored adrenalin parka.
Kako bismo bili pravi domaćini i brinuli o sigurnosti naših gostiju, tu su naši zaposlenici, da vam pomognu pri oblačenju sigurnosne opreme i prevazilaženju prepreka u adrenalin parku.

Pročitaj više Rezervišite

Alpinistička stijena

Penjanje je čovjeku potpuno prirodna i intuitivna aktivnost. U ljudskoj prirodi je da istražuje nepoznato, da pomiče vlastite granice. Penjanjem razvijamo snagu, izdržljivost, balans i fokus. Ono nas prisiljava da budemo prisutni u sadašnjem trenutku. U šumi naše Farme, iznad adrenalin parka nalazi se alpinistička stijena za penjanje.
Naš tim profesionalaca za adrenalinske sportove je tu da Vas nauči kako se pravilno penjati, da Vam pomogne u oblačenju sigurnosne opreme i da se pobrine da se sigurno popenjete i siđete sa stijene, te da pomjerite svoje granice.

Pročitaj više Rezervišite

Paintball

Vrhunac adrenalina vas čeka na poligonu za paintball. Vrhunska oprema, prirodno okruženje, poligon u šumi sa mnogo zanimljivih prepreka je spreman za Vas i Vaše prijatelje, pa zaigrajmo.

Pročitaj više Rezervišite

Jahanje konja

Kakvo bi to bilo iskustvo povratka prirodi, a da nema jahanja konja. Jašući konje ćete razbistriti misli, rekreirati se, povratiti dobru psihičku i fizičku formu. Jahanje konja čovjeku vraća samopouzdanje, jer tom prilikom budi sve fizičke i psihičke potencijale koje ima, kako bi se održao na životinji. Naši konji se raduju vašem dolasku. Naši treneri jahanja su na raspolaganju odraslima i djeci da vas nauče kako da pravilno jašete i kako da brinete o ovim divnim životinjama. Dobro nam došli.

Pročitaj više Rezervišite

Hiking i opuštanje

„Šume uče ljude da razumiju lijepo.“, zapisa Anton Pavlovič Čehov. Šuma je mehlem za tijelo, um i dušu. Boravkom u šumi jačamo imunitet i odbrambene snage tijela, povećava se stvaranje bijelih krvnih ćelija, usklađuje se rad srca, snižava povišeni krvni pritisak, usklađuje se djelovanje hormona, olakšavaju se simptomi depresije, anksioznosti, poboljšava koncentracija i doprinosi se boljem snu. Zakoračite u našu šumu i udahnite prirodu.
“Odmor za dušu“ je jedan od najčešćih opisa naše Farme. Na najljepšim mjestima na Farmi, skrivene od pogleda drugih ljudi, sagradismo drvene šadrvane, kroz čije krovove drveće slobodno raste, a sve to kako bismo pripremili kutak za Vaš mirni trenutak.

Pročitaj više Rezervišite

Edukativna staza

Šetajući našom Farmom možete se pobliže upoznati sa različitim biljnim i životinjskim svijetom. Posebno nam je drago da djeca imaju priliku vidjeti kako raznoliki biljni i životinjski svijet raste i razvija se. Pauni, kokoške, patke, ćurke, krave, koze, psi, mačke, ovce, golubovi, konji, magarci, poniji, lastavice, jastrebovi, leptiri, pčele, bumbari, ose, muhe i stotine drugih vrsta možete vidjeti na Farmi.
Stabla jabuka, šljiva, krušaka, bukve, bora, dunje, divlje trešnje, jele, višnje, mušmule, zasade maline, aronije, paradajza, krompira; crvenog, ljubičastog i bijelog luka; kupine, peršuna, špinata, kukuruza, cvekle, mrkvu, rukolu, iceberg, zelenu salatu, i hiljade drugih vrsta se nalaze na Farmi. Naše farmere možete upitati da vas pobliže upoznaju sa svom šarolikosti prirode i načinom uzgoja različitih vrsta biljnih i životinjskih vrsta.

Pročitaj više

Dječije igralište

Za malu raju napravismo najviše sadržaja na Farmi. Kakvo bi to za njih bilo druženje i izlazak, ako ne bi bilo trampolina, ljuljački, klackalica, igrališta za fudbal i odbojku, česmi i civara. Djeca najviše uživaju na Farmi, a njihova graja je na njihovom igralištu najveća.

Pročitaj više

Api komora

Api komora se nalazi usred šljivika Malak Farme. Apiterapija je inhalacija pčelinjim zrakom iz košnica, tako da pčele pored meda i ostalih proizvoda koje daju, svojim radom u košnicama daju poseban zrak.
Zrak se udiše kroz maske koje dovode zrak iz košnice. Taj zrak se dvostrukim membranama štiti od neželjenih primjesa, kroz masku se ne može vraćati zrak u košnicu. Udisanjem zraka temperatura u košnici se smanjuje, tako da pčelinji zrak inhalirati možete od aprila do oktobra.
U zraku koji pčele ventiliraju, u tragovima nektara koji isparava, ima peludnih zrnaca, voska i pčelinjeg otrova.
Api terapija se koristi u pomoći u liječenju kod bolesti respirativnog sistema, bronhitisa, alergija, astme, infekcija usne šupljine, infekcija respiratornog trakta, migrena, oboljenja sinusa, a korisna je i za dizanje imuniteta organizma, poboljšanje općeg psihofizičkog stanja organizma, kardiovaskularnih bolesti, stresa, depresije, tokom oporavka nakon moždanog udara, preporučuje se i sportistima zbog povećanja plućnog volumena.
Pčelinji zrak posebno je koristan za one koji se manje kreću po prirodi.

Pročitaj više Rezervišite

Projekat za djecu

Projekat "Igrajmo se i učimo na Farmi" je osmišljen sa ciljem da djeci predškolske dobi i uzrasta osnovne škole predstavi važnost sela, domaćih životinja, etičkih principa proizvodnje hrane, važnost boravka u prirodi i važnost pravilne ishrane. Na ovaj način podižemo svijest o zdravom konceptu življenja i doprinosimo razvoju sela te cjelokupne zajednice.
Projekat je zamišljen kao edukacija na već postojeće znanje koje su djeca stekla u vrtićima i školama. Kroz jednodnevni boravak na Farmi djeca imaju priliku vidjeti domaće životinje od kojih ljudi na selu imaju koristi, te naučiti odakle to dolazi mlijeko, šta sve pravimo od mlijeka, čime se hrane životinje, kako se uzgaja voće i povrće i još mnogo toga.
U okviru projekta nalazi se šest različitih programa. Tri programa za djecu predškolske dobi i tri programa za djecu osnovnih škola. U okviru programa, djeca imaju priliku jahati konje, posjetiti adrenalin park i probati domaću hranu sa Farme.
Ovo su mali, ali jako važni koraci u predstavljanju sela i važnosti prirode koje smo i sami dio. Katalog projekta “Igrajmo se i učimo na Farmi“ možete preuzeti putem linka.

Pročitaj više Preuzmi

Preuzmite našu bojanku - igranku

Pripremili smo za mališane jednu lijepu bojanku – igranku: “Bili smo na Malak Farmi“, koja ima 36 zanimljivih stranica.
Preuzeti je možete putem ovog linka: https://bit.ly/bojanka-igranka, odštampati, i dati Vašoj miloj djeci da uče, boje, igraju se i riješe par zadataka koje smo za njih osmislili.

Pročitaj više Preuzmi